Bindweefsel en litteken behandeling

Dit is een anti-ageing behandeling. Door specifieke producten en massages worden cellen in het bindweefsel aangespoord om afvalstoffen beter af te voeren om vervolgens werkstoffen weer te kunnen opnemen.

De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van collageen en elastine bevorderd. Deze massage is een intensieve massage die bestaat uit diepe knedende en of rollende massagegrepen.

De eerste behandelingen kunnen door verklevingen soms pijnlijk gevoelig of snijdend worden ervaren.

Deze massage heeft in kuurverband het meeste effect. De huid wordt steviger is beter doorbloed en doordat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd ziet de huid er stralender uit!

€ 67,50

Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen wordt deze behandeling geadviseerd in kuur verband te doen. Dit houdt in 3 weken 1 keer per week en vervolgens daarna 3 weken rust dan wederom een vervolg van 3 weken 1 keer per week. (6 afspraken totaal)

€ 300,00

Litteken behandelingen.

Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld door een ongeluk of een operatie.
Tijdens het genezingsproces maakt uw lichaam op de plaats van de beschadiging littekenweefsel aan, omdat de huid niet in staat is om volledig nieuw te groeien. Dit gebeurt elke keer als de huid beschadigt. Bij sommige mensen kan er overmatige littekenvorming plaatsvinden. Dit komt vooral voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Afhankelijk van de plaats en manier van genezen kan dit leiden tot functionele en/of cosmetische bezwaren.

Wat doen wij?

Wij behandelen littekens door middel van PMU ( permanente make-up) waarbij de huid wordt geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit doen we met een speciale naald module en meestal zonder kleurpigmenten. Er worden hele kleine prikjes in de huid gezet en hierdoor zie je direct een verbeterde doorbloeding. Na ongeveer 3 weken zien we dat de huid heel mooi verbeterd en de eigen huidkleur toeneemt. Soms is het nodig om deze behandeling nog een aantal keren uit te voeren maar het kan ook zijn dat het litteken echter alleen nog een aantal kleurpigmenten nodig heeft om minder zichtbaar te zijn. Soms is het nodig om de littekens met laser te  behandelen. In een intake gesprek kunnen wij de diverse mogelijkheden bespreken.

Heeft u vragen maak dan een geheel vrijblijvende afspraak zodat wij samen kunnen bekijken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn.

Wat zijn de kosten?

Deze variëren van € 50 voor kleine littekens tot maximaal € 150 per behandeling voor de grotere oppervlakten.

Genezing littekens

Tijdens het genezingsproces kunnen er verschillende soorten littekens ontstaan:

Goed genezend litteken
Een litteken dat goed geneest is in het begin wat roder en onderhuids wat verdikt. Na een paar weken of maanden wordt het litteken steeds zachter. Uiteindelijk, na één jaar, wordt het een wit en zacht litteken. Bij mensen met een gepigmenteerde (gekleurde) huid is de kleur van het litteken vaak wat donkerder. Het is aan te raden om het litteken in te smeren en te masseren met een hydraterende crème. Uit onderzoek weten we dat crèmes met Aloë Vera goed werken.

Hypertrofisch litteken
Een hypertrofisch litteken ontstaat als de genezing in de eerste maanden te actief is. Daardoor blijft het litteken langer rood, jeukt het langer en is het zelfs verdikt. Een hypertrofisch of keloïd litteken kan op verschillende manieren worden behandeld.

Keloïd litteken
Bij een keloïd litteken is de normale genezing volledig ontremd. Het litteken kan (zeer) grote en harde vormen aannemen. De littekens zijn altijd groter dan het oorspronkelijke wondgebied en kunnen (erg) pijnlijk zijn jeuken. 

Wegsnijden van het litteken
Een andere mogelijkheid is een hypertrofisch of keloïd litteken tijdens een operatie weg te snijden. De wond wordt gesloten met hechtingen. Omdat er bij deze behandeling een kans bestaat dat het hypertrofische litteken zelfs groter wordt dan het originele litteken, wordt er zelden gekozen voor een operatie.