Huidoneffenheden

Tele’s

Ons lichaam bestaat uit duizenden kleine bloedvaatjes. Door sommige omstandigheden kunnen die kleine bloedvaatjes meer zichtbaar worden. Als er meerdere rode vaatjes te zien zijn in het gezicht, wordt er gesproken van teleangiëctastieën.  Door deze ontsierende vaatjes te behandelen met coagulatie of laser verdwijnen ze helemaal doordat de gestolde deeltjes door de witte bloedlichaampjes netjes worden opgeruimd.

Goedaardige ontsierende bultjes

Fibromen zijn huidzwellingen van het bindweefsel en kunnen overal op het lichaam voorkomen. De huidzwellingen zijn opgebouwd uit bindweefsel en een andere benaming voor fibromen zijn steelwratten. Fibromen oftewel steelwratten komen meestal voor op de hals, romp, buik, de huid net onder het randje van je bh, in de liezen of oksels. Verder kunnen fibromen ook ontstaan op het gezicht, bijvoorbeeld op en rond oogleden. Ze zijn goedaardig, maar veel mensen ervaren het als storend. Door een behandeling met coagulatie zijn deze ontsierende huidoneffenheden netjes en zonder littekens te verwijderen.

Been vaatjes

Adertjes op de benen zijn (vaak ontsierende) rode of blauwe adertjes of haarvaatjes. Chronisch verwijde haarvaatjes (ook wel ‘berkentakjes’) op de benen ontstaan door het verslappen van de vaatwandjes. Dit kan bijvoorbeeld komen door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep. Adertjes op de benen zijn eenvoudig te verminderen met een paar laserbehandelingen.